Onderhoud gaskachel

Ieder verwarmingsapparaat heeft onderhoud nodig. Een gaskachel is daar zeker geen uitzondering op. Met de vlammen die verspreid zijn over een groot deel van de machine is het van groot belang dat alle onderdelen goed schoongemaakt worden om zonder fouten te kunnen werken. Het zit hem vaak in de kleine dingen zoals een thermokoppel die veel problemen kan opleveren.

Moederhaard onderhoud

Waarom onderhoud aan uw gaskachel?

Met jaarlijks onderhoud filter je 90% van alle problemen eruit en heb je veel langer plezier van je gaskachel. Een ander belangrijk punt met de gaskachel is de rookgas-afvoer. Je hoort niet anders in het nieuws, dan dat er veel fouten zitten in de rookgas-afvoeren van de ketel. Dit met soms fatale gevolgen voor de bewoners. Het is dan ook niet zo dat als het eenmaal goed zit, dat het dan ook altijd zo zal blijven. Natuurlijk helpt een goede installatie een heel stuk, maar een jaarlijkse controle is toch ook zeker belangrijk.

TFK Installatie Service is ook gespecialiseerd in het aansluiten van al uw gasapparatuur. TFK Installatie Service adviseert daarom één keer per jaar onderhoud aan uw gaskachel te laten uitvoeren. Bij geen of slecht onderhoud kan er een verkeerde verbranding optreden en dan is er een grote kans op Koolmonoxidevergiftiging. Onderhoud is dus geen overbodige luxe.

Wat is nou een gaskachel

Gaskachels zijn niet geschikt om hele woningen mee te verwarmen. Dit merendeels vanwege de hoge stookkosten en omdat de warmte altijd maar vanuit één punt komt. Voornamelijk de oudere gaskachels hebben nog geen lucht af en toevoer van en naar de kachel. Dit kan zeer schadelijk zijn voor uw gezondheid. Op deze manier lopen alle giftige gassen gewoon uw huis binnen. Als u nog stookt met een gaskachel zonder lucht af en toevoer, zorg dan altijd dat er genoeg ventilatie is binnen uw huis. Ook ’s winters als het buiten onder nul is moet er ten aller tijden genoeg ventilatie zijn.

085-3034347

Bel en u heeft direct contact met een van onze monteurs