Cv-ketel reparatie in Amsterdam en omstreken

Wat is een cv-ketel?

‘De cv-ketel is voor groot deel bepalend voor het aangenaam wonen’

Een cv-ketel (centrale verwarmingsketel) vormt de basis van het verwarmingssysteem in uw huis. De cv-ketel zorgt voor een comfortabel temperatuur in de woning en maakt het gebruik van warm water mogelijk.

Snel of met spoed uw cv-ketel storing verhelpen?
Bel: 06 143 588 99

cv ketel reparatie

Storing in uw cv-ketel

Douchen en afwassen met koud water, een verwarming die niet aanslaat op koude dagen…
Een zeer vervelende situatie waarin u zich plotseling bevindt, vrijwel altijd op een ongelegen moment. Gelukkig weet TFK Installatie Service daar altijd raad mee! Op basis van de vele jaren ervaring zien onze Loodgieters in Amsterdam en omstreken het volgende veel gebeuren;

De meest voorkomende cv-ketelstoringen in Amsterdam en omstreken zijn:

  • De radiator wordt niet warm: De verwarming in het huis slaat niet of nauwelijks aan
  • De cv-ketel maakt (ongebruikelijke) geluiden
  • Het warme water doet het niet of er zijn schommelingen in de temperatuur van het water
  • Het huis warmt wel op, maar er komt geen warm water uit de kraan
  • Er komen ongebruikelijke geuren uit de cv-ketel

Wat gaat er mis als uw verwarming of het warm water ineens niet meer werkt?

De mogelijke onderliggende oorzaken waardoor een cv-ketel niet meer (optimaal) werkt kan erg verschillen per situatie. Enkele mogelijke oorzaken die onze loodgieters in Amsterdam en omstreken veel voorbij zien komen zijn:

Cv-ketel storing door uitval van stroom:

Het kan zijn dat de cv-ketel tijdelijk geen stroom heeft gehad, waardoor er een storing is ontstaan in de ketel. Deze storing kan verholpen worden door de cv-ketel te resetten.

Een onderdeel van de CV-ketel is verouderd, versleten of defect:

Het is mogelijk dat een onderdeel van de CV- ketel verouderd, versleten of defect is. Zo kan er bijvoorbeeld te weinig water in de installatie zitten, roest zijn gegroeid in het apparaat of zitten er gaatjes of scheuren in bepaalde onderdelen. Per situatie kijken de loodgieters wat er precies nodig is om u met spoed weer te voorzien van alle cv-ketel gemakken in huis.

Lucht in de radiator:

Wanneer er lucht in de radiator komt, wordt enkel de onderkant warm. De verwarming werkt wel, maar de radiator dient ontlucht te worden.

Alarm van de cv-ketel gaat af:

Wanneer het alarm van uw cv-ketel afgaat, is de kans groot dat het een waarschuwing is voor mogelijk gevaar als gevolg van de storing.

Kapotte waterleidingen:

Wanneer het in de winter vriest is het mogelijk dat er, door de kou, scheuren in de waterleidingen ontstaan. Zodra het weer warmer wordt, ontdooit het water en kunnen de scheuren in de leidingen voor lekkages zorgen. Naast de waterschade kunnen de scheuren ook effect hebben op de werking van de cv-ketel.

cv-ketel onderhoud loodgieter Amsterdam

Heeft u vragen over deze informatie?
Wij kunnen u hier meer over vertellen.