BELANGRIJK! Voorkom brandgevaar bij verouderde CV-ketels

Afgelopen Zaterdag, 16 maart gaf het VARA-programma Kassa, aan dat oudere modellen cv-ketels van Agpo Ferroli ‘levensgevaarlijk’ zijn (bron: Kassa). Het gaat om cv-ketels van de typen Econpact, Ultima, Megadens en Megalux met een productiedatum van voor 2011. Een aantal huishoudens in Amsterdam heeft kortgeleden te maken gehad met brand door deze gevaarlijke cv-ketels.

Cv-ketels moeten snel vervangen worden

Onafhankelijk technisch onderzoeker Peter Coppes en emeritus-hoogleraar veiligheid en Rampenbestrijding Ben Ale vinden dat alle 150.000 ketels die overal in Nederland nog hangen vervangen moeten worden.

Goed onderhoud van de cv-ketels is noodzakelijk

Fabrikant Ferroli wijt de problemen aan gebrekkig onderhoud, wanneer de wisselaar niet of niet goed is schoongemaakt. Het probleem zou volgens Ferroli alleen op kunnen treden bij zwaar vervuilde wisselaars. Deze moeten bij elke door de fabrikant voorgeschreven onderhoudsbeurt gecontroleerd en schoongemaakt worden. Als dat onderhoud langer geleden is, moet het nu alsnog gebeuren.

Laat uw cv-ketel vervangen of laat uw onderhoud cv-ketel verrichtten door TFK Installatieservice

Door goed onderhoud aan uw cv-ketel voorkomt u dat er een brandgevaarlijke situatie ontstaat omdat zo slijtage en mogelijke problemen op tijd gesignaleerd worden door de ervaren monteurs van TFK Installatieservice. We kunnen u ook van dienst zijn om te zien of uw cv-ketel tot de brandgevaarlijke cv-ketels behoort en wanneer nodig helpen we u ook de cv-ketels door een andere geschikte cv-ketel te vervangen. Wij geven u hierin vrijblijvend advies.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op, bel ons op het nummer 085 303 43 47.