Otman Taoufik (33 jaar) is 15 jaar werkzaam in de installatietechniek en loodgietersbranche. Hij is vaste klant bij Warmteservice Amsterdam West en eigenaar van TFK Installatie Service. Het technische vak heeft Otman altijd leuk gevonden. Hij was 16 jaar oud toen hij bij DAF stage liep als vrachtwagenmonteur en daar kon blijven werken. Daarna heeft hij stage gelopen bij een loodgietersbedrijf. Het contact met de klanten en het dienstverlenende stuk sprak Otman aan. Vanaf zijn 18e is hij toen in loondienst bij een loodgietersbedrijf gaan werken.

Het moment voor loodgietersbedrijf TFK Installatie Service

Na bijna 14 jaar bij hetzelfde loodgietersbedrijf te hebben gewerkt besloot Otman voor zichzelf te beginnen. “Ik heb bijna 14 jaar in loondienst gewerkt, waarvan de laatste paar jaar als bedrijfsleider. Het was altijd mijn droom om voor mezelf te beginnen. Ook omdat ik het ondernemerschap leuk vind. Er waren geen doorgroeimogelijkheden meer voor mij, dus toen heb ik besloten dat dit het moment was om voor mezelf te beginnen” aldus Otman. Dit was in oktober 2015 en inmiddels heeft TFK Installatie Service 6 medewerkers. Op de vraag waarom Otman voor Warmteservice als leverancier heeft gekozen vertelt hij: “De voornaamste reden is de klantvriendelijkheid, behulpzaamheid en het meedenken van de medewerkers bij lastige situaties. En de koffie is lekker natuurlijk”, lacht hij. Sinds zijn 18e is Warmteservice Amsterdam West zijn vaste vestiging waar hij dagelijks komt. Maar hij komt ook bij andere vestigingen in Noord-Holland als hij daar een opdracht in de buurt heeft.

Vakmanschap is meer dan alleen de klus klaren

Wat vindt Otman nou zo mooi aan het vak? Hij vertelt: “De uitdaging en het helpen van de klant. Vaak kom je bij klanten die een probleem hebben en zij zijn altijd weer blij als je de deur uitgaat. Vooral in de winter en als mensen kinderen hebben en zij zitten in de kou. Dan los jij het voor ze op.” We vragen naar de meest bijzondere klussen van Otman. Drie maanden geleden heeft TFK meegewerkt aan een 100% energiezuinige woning. In deze woning hebben zij de installatie- en loodgieterswerkzaamheden gedaan. “Wat mij ook altijd bij zal blijven is toen ik een oud omaatje op Eerste Kerstdag moest helpen. Haar cv-ketel werkte niet meer en haar eigen kinderen kwamen haar niet opzoeken. Zij was mij toen zo dankbaar dat de verwarming weer werkte”, vertelt Otman.

Otman denkt dat qua installatietechniek en loodgieterswerkzaamheden hij zo’n beetje alles wel heeft meegemaakt de laatste jaren. Waar hij zich meer in aan het verdiepen is, zijn de warmtepompinstallaties. “Duurzaamheid speelt een steeds belangrijkere rol en het is belangrijk om bij te blijven, jezelf bij te scholen en mee te gaan met de ontwikkelingen in onze branche.”

Bron: Warmte Service